Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sinun on välttämätöntä tietää blogin linkkien rakentamisesta. Muista että linkkien rakennuksen tulee olla jatkuvaa. Tee vaikka pari linkkiä aina uuden postauksen julkaistuasi!
Linkkien rakennus on yksi tärkeimmistä hakukukoneoptimointi toimenpiteistä
Linkkien rakennus on hakukoneoptimoinnin yksi tärkeimmistä osa-alueista. Blogin hakukoneoptimointi sivulla kerroimme yleisesti blogin optimoimisesta Google näkyvyyden maksimoimiseksi ja tässä artikkelissä keskitymme off-page SEO:on eli linkkien rakentamiseen.
Miksi linkkejä rakennetaan?
Google arvostelee sivustot noin 200 ”vihjeen” avulla. Sivustolle jostavat linkit ovat erittäin vahva vihje Googlelle.
Hakukone näkee sivustosi sitä luotettavampana, mitä luotettavammat sivustot sinne linkittävät. Tuhannella linkillä yhdeltä sivustolta ei kuitenkaa ole sama vaikutus kuin tuhannella linkillä tuhannelta eri sivustolta. Linkkejä tulisi johtaa blogiisi siis useilta sivustoilta, jotta Google näkee sivustosi luotettavana ja haluaa tarjota blogisi sisältöä ensimmäisten hakutulosten joukossa.
Mistä linkkejä voi saada täysin ilmaiseksi?
Usein blogit toimivat blogiverkostojen kautta ja luultavasti juttelet paljon myös muiden bloggareiden kanssa. Kysy, jos toinen bloggari voisi mainita sinun blogisi linkin kanssa postauksessaan.
Keskustelu foorumeilla käydään kaiken tyyppisiä keskusteluita, joihin blogissasi saattaa olla vastaus. Sopiva aihe keskustelu foorumilla on hyvä paikka kommentille, johon voit sisällyttää blogisi linkin. Vältä kuitenkin spammäämistä, sillä kaskustelu foorumin ylläpito voi blogata sinut koko foorumilta, jos mainostat liikaa.
Ei ole myöskään mahdotonta, että voisit kirjoittaa vieraspostauksen jonkun toisen bloggarin tai jopa yrityksen blogiassa. Tästä saat aina vähintään linkin, kun sittelet itsesi kirjoituksen loppussa olevassa Bio-osiossa.
Voit myös liittyä useille blogilistoille, joista saat linkin jokaiseen postaukseesi (nämä ovat poikkeuksetta nofollow linkkejä, mutta voivat tuoda lisää kävijööitä blogiisi.)
Listaukset löydät netistä kymmeniä listauksi, joihin on mahdollista lisätä blogisi linkki.
Ole aktiivinen ja vastaa kaikkiin blogisi kommentteihin ja sosiaalisen median viesteihin. Blogin ollessa lukijoiden mielestä positiivinen ja hyvä, siihen usein linkitetään aivan pyyteettömästi.
Mistä tiedät, mikä on huono linkki ja mikä hyvä?
Linkkien rakennuksessa yksi tärkeimmistä seikoista on tietää, onko linkki follow vai nofollow linkki. Nofollow linkistä ei ole blogillesi suoranaista hyötyä hakukoneoptimoinnin kannalta, mutta ne saattavat tuoda hyvin liikekennettä blogiisi. Sinun tulee siis keskittyä löytämään linkkipaikkoja, mistä voit saada dofollow linkkejä.
Toinen erittäin tärkeä asia on linkkien ankkuri sanat. Linkin näkyvä teksti on nimeltään ankkurisana. Sinun tulisi siis tiedostaa oman blogisi hakusanat ennen linkkien rakentamista. Jos haluat blogisi löytyvän Googlesta esimerkiksi ”Muotiblogi” hakusanalla, on hyvä nyrkkisääntö rakentaa joka kymmenes linkki tällä ankkurisanalla (välillä voit myös käyttää pelkkiä ”muoti” ja ”blogi” sanoja ankkuriteksteinä).
Follow / nofollow linkkien tunistaminen
Jos sinulla ei ole minkään laista koodaus taustaa, SEOquake Chrome lisäosan avulla on helpointa tarkastaa onko linkki varustettu nofollow altribuutulla. Lisäosan voit voit ladata täältä.
Aktivoituasi lisäosan tulet näkemään kaikki nofollow linkit yliviivattuina.
Esimerkki:
Googleoptimointi.com (follow linkki)
Koodi: <a href=”http://www.googleoptimointi.com/”>Googleoptimointi.com</a>
Nettibisnes.info (nofollow linkki, joka näkyy sinulle yliviivattuna, jos asensit lisäosan)
Koodi: <a href=”http://nettibisnes.info/” rel=”nofollow”>Nettibisnes.info</a>
Nofollow linkin voit myös tunnistaa sen koodista, jossa on rel=”nofollow” altribuutti.